Att spela på odds är ju detsamma som betting, alltså att slå vad om vad som kommer att hända i en match eller ett evenemang. Hur viktigt det är att lära sig allt om den sport eller den typen av evenemang som man vill betta på beror lite på vad du vill uppnå med ditt spelande. Man väljer själv helt enkelt, det går bra att spela utan att vara jätte insatt men jag kan lova att det blir roligare om man vågar ge sig in i det mer på allvar. Inte minst när man spelat ett tag så märker man ofta att det blir mer spännande ju mer man kan om det man spelar på.

Det man märker är inte minst att det går att utveckla en ”magkänsla” för olika satsningar. Du kommer helt enkelt att känna på dig vilka satsningar som är självklara och inte. När man kommer dit så blir spelandet något helt annat och ofta mycket mer spännande. Så vad är det man ska hålla koll på och sätta sig in i? Tja, först och främst så finns det något som heter formkurva. Det är de uppgångar och nergångar ett lag eller en spelare haft under den senaste säsongen. Om någon varit skadad, hur det gått i tidigare matcher mot samma lag etc. en annan sak man kan ha lite koll på är klubbarnas ekonomi, spelarköp och annat i samma kategori. Eftersom att det kan vara rätt mycket att sätta sig in i är det rekommenderat att man håller sig till en eller ett par olika sporter att spela på i taget, annars blir det lätt ett heltidsjobb.

Spela på odds var du än befinner dig

Självklart kan man idag spela på odds i sin telefon, åtminstone om man har en så kallad smartphone. De allra flesta spelbutiker med betting online erbjuder en mobilversion av sin sajt och det innebär alltså att du kan spela på odds var du än befinner dig. Du kan vara konstant uppdaterad och lägga en satsning oberoende av var du är någonstans. Detta har som du förstår gjort spelandet oändligt mycket mer tillgängligt än förut och det medför trots allt en del risker. Som spelare måste man ha i åtanke att det är väldigt lätt att låta sig svepas med av alla spänning. Visst ska det vara roligt och spännande, det ger ju en kick att spela men man bör spela med ansvar. Det gäller alltså att hålla koll på sitt eget spelande för vad man än tror så kan det gå fort från nöje till ångest om man spelar för mycket.

Därför rekommenderar vi att du lägger upp en spelbudget, planera vilka matcher och event du ska satsa på. Gör du det och följer din budget så kommer du inte hamna i den situationen att du spelar för större summor än du har råd med. Dessutom kan du för att säkra ännu mer, lägga budget för så kort tid som en eller två veckor i taget. Det ska ju vara ett nöje att spela.

Bli en vinnare

Om du vill bli en riktig vinnare på odds så finns det ett riktigt bra knep att ta till som vi tänkte tipsa om. Det lyder ”behandla ditt spelande som du skulle behandla ett eget företag”. Men vad innebär det egentligen? Jo först och främst innebär det att man har ett eget konto för de pengar man vill satsa på spel. Vidare så bör man då avsätta en summa pengar till det kontot varje månad som man har råd att spela för. Bokför både vinster och förluster, då kan du snabbt se mönster i ditt spelande och göra justeringar om det krävs. Håll samtidigt koll på vad som händer inom de sporter du spelar på så kommer du garanterat att bli en vinnare och ha roligt.